Selecteer een pagina

Vanaf 1 januari 2024 is de extra ISDE-subsidie voor biobased isolatiemateriaal open. Het voordeel kan oplopen tot enkele honderden euro’s. De regeling is voor individuele woningeigenaren en VVE’s.

Hoe werkt het?

Bovenop de bestaande subsidiebedragen voor isolatie door woningeigenaren komt een biobased bonus. Voor bijvoorbeeld dakisolatie is het subsidiebedrag €15 per m2 voor regulier materiaal. De Biobased-bonus is €5 per m2 extra. Voor het isoleren van de zolder- of vlieringvloer is de reguliere subsidie €4 per m2, de bonus €1,50. Bij binnen- of buitengevelisolatie is de reguliere subsidie €19 per m2, de bonus € 6. Tenslotte is bij vloerisolatie  €5,50 per m2 regulier en daar komt  €2,00 bij. Let op: er is ook een regeling die de reguliere bedragen verdubbeld bij de uitvoering van twee maatregelen! De verdubbeling geldt niet voor de biobased bonus.

Hoe krijgt u de biobased bonus?

Als het biobased materiaal in de ISDE Meldcodelijst Bio-based staat is de bonus van toepassing. Deze materialen zijn onder andere Houtvezel (Gutex, Steico), cellulose (Isofloc, Termex, Thermofloc), graswol (Gramitherm), vlaswol (IsoVlas), hennepvezel (EXIE, Thermo Hanf). Mocht je het product van jouw keuze nog niet op die lijst zien, bijvoorbeeld Hemkor, van Kingspan (voormalig Hempflax) stond nog niet in de lijst.  Voor VVE’s https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/svve/verduurzamingsmaatregelen/voorwaarden-isolatiemaatregelen-2024.

Zo wordt het wel heel makkelijk om voor biobased te kiezen!