Selecteer een pagina
We kijken naar wat er nodig is in de samenwerking co-makers om zoveel mogelijk biobased isolatie gerealiseerd te krijgen.
Behoeftes zijn opgehaald in de startgesprekken, de afstemming met de corporaties afzonderlijk en de co-makers sessie van Stadgenoot in november.
Vervolgens is er op 24 maart een hackathon georganiseerd. Naast de woningcorporaties waren ook enkele co-makers, leveranciers en experts daarvoor uitgenodigd. In een creatieve werksessie stonden onze uitdagingen centraal en werden die bekeken vanuit het perspectief van mechanismen uit de natuur. 
 
In vier werksessies doken we in actuele uitdagingen. We onderzochten hoe je omgaat met weerstand in de organisatie, hoe je als ecosysteem leert en opschaalt, hoe je samen een sterke keten bouwt én waar nog winst te behalen valt. Inspiraties als de wolf, het bos, het koraal en de narcis hielpen om nieuwe denkrichtingen te openen. Er werden concrete acties benoemd: zoals fonds om samen risico te dragen, een ‘oogstfeest’ per corporatie, ook werd gepleit voor meer transparantie in de keten, slimme inzet van kennisinstrumenten en het beter benutten van de kennissenbank.
 
In de voorbereiding is een inventarisatie gemaakt van:
De middag werd afgesloten met energie en perspectief. Er was een sterk gevoel van gedeeld eigenaarschap: biobased is niet iets van enkelen, maar iets wat we samen doen. De Biobased Academy is geen club van ambassadeurs, maar een plek om kennis en ervaring breed in de organisatie te brengen. Op basis van alle informatie worden de concrete vervolgstappen nu bepaald. 

Het hele verslag lees je hier.

Document over de samenwerking met de TU Delft lees je hier.